Συμβουλευτικές δεξιότητες για θεραπευτές | Γεωργία Χατζηνικολάου

Triaena Business Center

Ημερομηνίες

Από: 25-11-2018
Έως: 25-10-2018
Πόσες φορές ως θεραπευτές εναλλακτικών ή συμπληρωματικών θεραπειών δεν έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες στη σχέση μας με τον θεραπευόμενο; Από τις καθυστερήσεις στο ραντεβού μας, μέχρι ακυρώσεις. Τηλεφωνήματα που μερικές φορές διαρκούν ώρες. Ή πόσες φορές αμφιβάλλουμε για τους θεραπευτικούς χειρισμούς μας και νιώθουμε ματαίωση όταν οι άνθρωποι που φροντίζουμε «δεν προχωράνε»; Ο κάθε ένας από εμάς έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις… Δυσκολίες που θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε ευκολότερα εάν γνωρίζαμε τις βασικές αρχές της Συμβουλευτικής Τέχνης. Στη Συμβουλευτική Διαδικασία, κεντρική θέση κατέχει η θεραπευτική σχέση – πέρα από τις διαφορές στα εργαλεία και τις μεθόδους.  Η θεραπευτική σχέση έχει ιδιαιτερότητες. Είναι μια σχέση που έχει σαφή όρια και δεσμεύσεις, που αναπτύσσεται, εξελίσσεται, βαθαίνει. Θεωρείται τόσο σημαντική,  που λέγεται πως: «Η σχέση είναι αυτή που θεραπεύει». Σε αυτό συμφωνούν μάλιστα διαφορετικές θεωρητικές προσεγγίσεις.  Σε αυτό το Βιωματικό Σεμινάριο θα γνωρίσουμε πώς μπορούμε να εντάξουμε στην θεραπευτική μας εργασία τις αρχές της συμβουλευτικής σχέσης. Αναβαθμίζοντας την υπηρεσία που παρέχουμε, προλαμβάνουμε μια σειρά από ενδεχόμενα προβλήματα. Επιπλέον, κάνουμε τη θεραπευτική μας φροντίδα μια ευχάριστη διαδικασία τόσο για εμάς, όσο και για τους θεραπευόμενους μας.  “Χρειάζεται να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις θεραπευτικές υπηρεσίες μας με επιστημονικά εργαλεία για να δημιουργούμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό μας. Εργαλεία απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη φροντίδα αλλά και για την προστασία της ψυχικής μας υγείας” Γεωργία Χατζηνικολάου. Οφέλη για τους συμμετέχοντες: Θα μάθουμε:
  • Πως να εισάγουμε την Συμβουλευτική στην θεραπευτική εργασία μας
  • Πώς δημιουργούμε μια υγιή θεραπευτική σχέση 
  • Τα βήματα της Συμβουλευτικής σχέσης από το πρώτο ραντεβού μέχρι την ολοκλήρωσή της 
  • Βασικοί κανόνες λειτουργικής επικοινωνίας στο θεραπευτικό πλαίσιο
  • Δεξιότητες προσεκτικής παρακολούθησης/ ενεργητικής ακρόασης, Αντανακλαστικές Δεξιότητες, Δεξιότητες διευκρίνισης
  • Στάση θεραπευτή 
  • Ιδιότητες και χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού θεραπευτή
  • Τα θεραπευτικά όρια και η συνεργασία με άλλες ειδικότητες
  • Αυτοφροντίδα- προστασία από τη ματαίωση και από το burn-out
  Το σεμινάριο γίνεται με βιωματικό τρόπο, μέσα από το παίξιμο ρόλων και την προσομοίωση.  Η εκπαίδευση της συμβουλευτικής σε θεραπευτές εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Expansion Method που πραγματοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, δίδονται Πιστοποιητικό παρακολούθησης και Σημειώσεις (σε ηλεκτρονική μορφή PDF).
Από 25/11/2018 έως 25/10/2018.
2018
SEP
2018
OCT
2018
NOV
2018
DEC

 
https://www.omorfizoi.gr/event/symvoyleytikes-dexiotites-gia-therapeytes-georgia-chatzinikolaoy/

Χρειάζεστε βοήθεια;

Η εταιρεία μας βρίσκετε πάντα στην διάθεση σας για να βοηθήσει σε θέματα κράτησεων και να απαντήσει όλες σας τις ερωτήσεις

+30 210 7499300Κοινωνικά δίκτυα
© 1959 - 2018 | Πολιτική Απορρήτου
Πνευματικά Δικαιώματα

Εγγραφή στο Newsletter


Γραμμή Υποστήριξης
+30-210-749-9300
info@triaenatours.gr
Αρχική | Όροι χρήσης Ιστοτόπου & Πολιτική Απορρήτου | Επικοινωνία Comodo SSL